Zilele Culturale ale Judeţului Sibiu

Ediţia de toamnă a Zilelor Culturale ale Judeţului Sibiu a început. Dacă weekendul trecut Ţara Oltului a răsunat de ritmurile populare oferite de ansamblurile folclorice din zo­nă, a venit rândul ca, sâm­bătă şi duminică, pe 28 şi 29 sep­tembrie, Măr­gini­mea Si­biu­lui să fie în sărbă­toare. Ca­pitală a fost, de această dată, Sadu, loca­litatea care a adunat sute de mărgineni în acest week­end, gata să îşi prezinte zona şi datinile moştenite de-a lun­gul timpului.
350 de mici cinefili, la Sadu

Ultimul weekend al lunii septembrie la Sadu a început la Căminul Cultural. Aici, sâmbătă, de la ora 10, circa 350 de copii s-au adunat, potrivit reprezentanţilor Primă­riei Sadu, să cunoască tainele cinematografului şi să facă o scurtă escapadă în lumea poveştilor animate. „Astra” a dus în faţa elevilor şi tinerilor interesaţi să pătrundă într-o incursiune de… dimineaţă, trei proiecţii de film pentru copii. Din spectatori într-un cinema­tograf, copiii s-au transformat, apoi, în spectatori ai piesei de teatru „Jocurile copilăriei”. Astfel, nu au părăsit lumea infantilă până la ora 12, când cu toţii au devenit mai maturi – dacă se poate spune astfel – şi au luat parte la proiecţia spectacolului „M-o luat neamţu’ cătană”, o reprezentaţie ce a ilustrat obiceiul tradiţional la plecarea în cătănie. Ziua a con­tinuat până la ora 15 cu pre­zentarea muzeului, „Cu ma­şina timpului”, pentru ca, între timp, începând cu ora 11, să se desfăşoare la biblioteca din Sadu biblioatelierul de creaţie literară pentru copii, „Spune-mi o poveste despre satul tău”. Micuţii răsfăţaţi au participat la activităţi diverse, organizatorii provocându-i să dea frâu liber imaginaţiei. După-amiază, de la ora 16, platoul de la Tocile a fost gazda Zilelor Culturale ale Judeţului Sibiu. Aici, folclorul s-a îmbinat cu folk-ul şi rock-ul. Astfel, au evoluat pe scenă Formaţia de Fluieraşi din Poia­na Sibiului, Ansamblul Folcloric „Valea Sadului”, soliştii Ra­mona Fabian, Alina Pinca, Ilie Medrea şi Ionela Moruţan, formaţia Pro Folk şi Riff. Seara s-a încheiat la Sadu cu un foc de artificii, în jurul orei 20.30.
Dar nu numai Sadu a îmbră­cat straie de sărbătoare sâm­bătă. Ci şi Râu Sadului, unde la ora 11 au început să se deruleze un cerc de actorie şi o expoziţie de pictură, şi la Gura Rîului, care, la Centrul Cultural „Ioan Macrea”, a inaugurat biblioteca.

Citeste mai departe articolul

Related posts

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial