Industria

Această ramură este în continuă dezvoltare, cuprinzând următoarele sectoare:

Sectorul hidroenergetic, reprezentat de către Hidrolelectrica S.A. prin cele două hidrocentrale dee la Sadu I și II, care asigură 24 locuri de muncă.

Centrala hidroelectrică de mică putere Sadu I, situată pe valea râului Sadu, este cea mai veche centrală aflată în operare în România. A fost construită pe baza documentaţiilor întocmite de proiectantul Oskar von Miller. Punerea în funcţiune a centralei a avut loc în 16 decembrie 1896. Energia electrică produsă a asigurat electrificarea primei localităţi rurale din ţară – comuna Sadu, ulterior fiind alimentate din centrală şi localităţile Cisnădie şi Sibiu.

Din Sadu se pot face excursii pe pitoreasca vale a Sadului, spre Gatu Berbecului, lacul Negoveanu si de acolo spre Paltinis sau spre valea frumoasei. Cabane montane: valea Sadului (550 m altitudine

În sectorul alimentare cu apă amintim punctul de lucru Sadu al operatorului economic S.C. Apă-Canal S.A. Sibiu cu un număr de 11 angajați.

Amintim, de asemenea existența cȃtorva  ateliere de prelucrare a lemnului, precum și a unui atelier de prelucrare a a laptelui.

Pe raza administrativ-teritorială a comunei Sadu își desfășoară activitatea un număr de 53 societăți comerciale și un număr de 3 I.F. si 3 P.F., 8 P.F.A., 9 I.I.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support